Sport na school 2016

Wat is SNS?

Ben jij zo’n sportieveling uit het secundair onderwijs die graag allerlei sporten doet? Dan is de SNS-pas op jouw lijf geschreven!

Met deze pas kies je immers zelf wat, waar, wanneer en hoeveel je wil sporten.

Vooraf inschrijven is niet nodig! Je kijkt op het uurrooster wat er die dag te doen is en gaat er op af. Je hebt keuze uit een indrukwekkend aanbod van toffe activiteiten zoals hip-hop, badminton, aërobic, fitness, spinning, tennis, muurklimmen, squash, ... te veel om op te noemen.

Alle activiteiten gaan door in verschillende sportaccommodaties of scholen in de buurt. Ze sluiten doorgaans aan op de schooluren zodat je niet veel tijd verspeelt.

WANNEER?

• Periode 1 (12 weken): van 3 oktober tot en met 2 december 2016 en van 9 januari tot en met 3 februari 2017.
  • Periode 2 (12 weken): van 6 februari tot en met 19 mei 2017.
  • Niet geldig tijdens schoolvakanties.

Voor één periode betaal je € 30, voor twee periodes betaal je slechts € 45.
Heb je een UiTPAS met kansentarief? Meld je aan via de contactpagina of bij een sportpunt en betaal maximaal 25% van de prijs.
Bovendien kan je een deel van je inschrijvingsgeld terugkrijgen via je ziekteverzekering. Vraag daarom bij je mutualiteit de nodige blanco-formulieren aan.

Wat is SNS

Ik wil een SNS-Pas! Hoe ga je te werk?

Jezelf inschrijven voor SNS is erg makkelijk. Navigeer naar de homepagina en vul daar het inschrijvingsformulier in voor leerlingen met de gevraagde gegevens.

Je kan ook steeds contact opnemen met je leerkracht LO van de school. Hij/Zij is op de hoogte van dit initiatief.

Via de contactpagina kan je ook contact opnemen met de SNS-verantwoordelijke van je regio voor verdere informatie.

Tenslotte kan je in vele regio's ook terecht op de gemeentelijke sportdienst.

Indien je school niet in een regio valt waar SNS georganiseerd wordt, vraag dan via de contactpagina op of dergelijk initiatief op korte termijn in je regio gepland wordt.

Hoe ga je te werk?

Je hebt een SNS-Pas, en dan?

Heb je ondertussen je SNS-pas dan vind je na het invullen van jouw postcode onder “Sporten in jouw buurt” alle informatie over het programma. Als je dan doorklikt in het uurrrooster vind je de nodige praktische informatie: waar gaat de activiteit door, wat heb je nodig, ... . Raadpleeg ook deze pagina's voor de laatste wijzigingen en informatie.

Nog dit: SNS staat open voor alle leerlingen uit het secundair onderwijs uit de betrokken regio's. Eenmaal het secundair onderwijs verlaten, is er geen reden tot paniek. Vele hoge scholen hebben ondertussen ook een gelijkaardig initiatief opgestart.

Heb je nog suggesties, verzuchtingen, klachten, ... aarzel niet en laat ze ons weten via de contactpagina.

Alvast veel succes en sportplezier!

Je hebt een SNS-Pas, en dan?
Wil jij ook sporten aan een spo(r)tprijs? SNS-Pas aanvragen »